Centrul Cultural Romanesc RCC – Londra


PROMO

PROMO

Înființat în 1994 Centrul Cultural Român din Londra (RCC) este o asociație independentă care promovează cultura românească în străinătate

De-a lungul anilor am dezvoltat o rețea colaborativă de interese și oportunități pentru comunitatea românească care trăiește în Marea Britanie, contribuind la mediul multicultural al Angliei.

Facilităm schimburile culturale dintre Marea Britanie și România, vizând constant îmbunătățirea relațiilor noastre. De asemenea, RCC oferă un ghid actualizat care conține informații despre instituțiile, organizațiile, întreprinderile și serviciile din România din Regatul Unit.

Munca noastra

Ne bazăm pe entuziasmul echipei noastre de voluntari, care se implică în programele noastre și ne ajută să ne îmbunătățim în mod invariabil. În plus, Centrul beneficiază de un număr de consilieri britanici voluntari în relațiile cu instituțiile și publicul britanic. Aceștia sunt prieteni ai României, persoane private sau publice din diferite instituții care au sprijinit Centrul în eforturile sale, încurajându-ne să aducem la viață noi idei. Pe lângă activitățile culturale implicate în denumire, RCC joacă, de asemenea, un rol activ în viața socială a diasporei române în Marea Britanie.

Istoria noastra

Ideea înființării unei organizații care să reprezinte românii în Marea Britanie datează din anii ’50, când ACARDA (Asociația Culturală a Românilor din Anglia) a fost înființată de Ion Rațiu și Horia Georgescu în colaborare cu diverși indivizi, în special doamnelor comunității românești.

În 1984, la Geneva a fost lansată UMRL (Uniunea Mondială a Românilor Liberi) pentru a uni români din întreaga lume. Ion Ratiu a fost ales primul președinte. De la acea dată (1984) UMRL a publicat un ziar lunar în limbile română și engleză, „Romanul Liber”, care a înflorit până în 1997. În 1984 a fost înființată o filială britanică a UMRL, împreună cu sucursale în alte 23 de țări. Sandu Pobereznic a fost ales primul președinte britanic, urmat de Nicolae Rațiu în 1992.

Ziarul a fost închis, iar activitatea politică a scăzut drastic după alegerile din 1996, când sa considerat că obiectivul UMRL, restabilirea libertății și democrației în România, a fost în mare parte realizat.

În 1994, un grup de români din Londra a înființat Centrul Cultural Român pentru a crea o nouă organizație culturală non-politică, care să vizeze satisfacerea nevoilor culturale și comunitare ale românilor și anglo-românilor din Anglia.

  • Persoana contact Centrul Cultural Românesc Londra
  • Adresă Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London, W1H 6EQ

Scrie comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți folosi următoarele taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROMO