Fundatia Mihai Eminescu Trust – Londra


PROMO

PROMO

Mihai Eminescu Trust (MET) a fost fondata la Londra in anul 1987

Numele fundației vorbește despre scopul inițial, acela de sprijinire a intelectualilor români (filozofi, scriitori, artiști) de a fi în contact cu universităţi din vestul Europei, în special Oxford şi Cambridge, cu personalități din Europa Occidentală.

O primă intervenţie importantă a Mihai Eminescu Trust a fost determinată de planul de sistematizare al lui Ceauşescu şi de pericolul ca mii de sate cu valoare istorică să dispară.

În acest context, fundaţia a fost sprijinită de Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales care, pe 27 Aprile 1989, a ținut un discurs despre situaţia satelor din România cu ocazia expoziției Build A Better Britain, organizată la Londra de Civic Society.

Dupa 1990, Fundaţia s-a dedicat protejarii patrimoniului istoric transilvanean

În anul 2000 a fost fondata filiala romaneasca a Mihai Eminescu Trust, patronata de ASR Prințul de Wales, care coordonează proiectele de conservare a patrimoniului şi revitalizare a satelor din Transilvania.

Patronajul ASR a durat 13 ani, între anii 2000 si 2013.

UK Registered Charity No: 1107300

  • Persoana contact Fundația Mihai Eminescu Trust
  • Adresă 63 Hillgate Place, London, W8 7SS

Scrie comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți folosi următoarele taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROMO