Compania privata cu raspundere limitata  LTD in UK este compania care implica anumite restrictii pentru actionari si este echivalentul SRL

Aceste restrictii sunt continute in documentul “Articles of Association”

 1. Actionarii nu pot vinde sau transfera actiunile detinute inainte de a face oferta unui alt actionar al companiei pentru cumparare
 2. Actionarii nu pot oferi actiunile spre tranzactionare publicului larg prin Bursa
 3. Numarul actionarilor nu poate depasi un numar fix ( max 50)

Compania publica cu raspundere limitata este compania ale carei actiuni sunt tranzactionate la Bursa si pot fi cumparate sau vandute de oricine. Acest gen de companii sunt foarte strict reglementate au ca cerinta obligatorie sa publice situatiile financiare complete, astfelincat investitorii sa poata lua decizii corecte.

Ai nevoie de un Contabil Roman in UK? Vezi ultimele Anunturi & Servicii Contabile pe ROLO!


Cat de necesara este o companie cu raspundere limitata in UK?

Majoritatea afacerilor nu sunt companii, pot fi persoana fizica autorizata (sole trader) sau parteneriat (partnership). Motivele pentru a deschide o companie variaza, de exemplu, poate implica detinerea de proprietati, obtinerea de fonduri pentru investitii in companie, modul de taxare, relatiile contractuale etc.

Indicatorul principal in a recunoaste o companie este faptul ca ea reprezinta o entitate separata, adica:

 • Este o entitate legala cu drepturi depline
 • Este separata de persoanele care o detin sau care o conduc, iar acestia au raspundere limitata privind compania

Ce inseamna raspundere limitata?

Raspunderea limitata asigura protectia proprietarilor companiei (shareholders) in cazul in care compania esueaza. Asta inseamna ca daca compania intra in lichidare, persoanele care detin compania sunt raspunzatoare numai in limita sumei care au platit-o sau au agreat sa o plateasca pentru a anula datoriile companiei.

Ce pot face daca am deschis o companie LTD dar mi-am dat seama ca nu am nevoie de aceasta forma juridica?

Daca ai decis ca nu ai nevoie de companie pe care ai deschis-o deja o puteti declara in stare de lichidare voluntara. In cazul in care nu-ti poti permite asta se poate depune catre autoritati un formular prin care sa se ceara retragerea din registrul companiilor.

Rolul directorului intr-o companie Ltd in Anglia

In general este decizia celor care detin compania sa numeasca persoanele (fizice sau juridice) care sa conduca compania in numele lor. Singurele restrictii care interzic unei persoane sa fie director sunt:

 • persoana juridica nu trebuie descalificata de catre o curte de judecata ca sa actioneze ca o companie
 • persoana fizica trebuie sa aiba decizia unei curti de judecata ca sa actioneze ca director pentru o anumita companie
 • persoana (fizica sau juridica) nu trebuie sa fie acuzata de faliment ( exceptie facand acele cazuri in care curtea de judecata nu interzice asta)
 • in Scotia, persoana trebuie sa aiba peste 16 ani

Ce responsabilitate are un director fata de Companies House?

In fiecare companie, Directorul are responsabilitatea de a se asigura ca documentele statutare sunt trimise catre Registrar, la momentul la care sunt stabilite de catre Act. In particular, documentele statutare privind situatia financiara a companiei ( numai pentru companiile cu raspundere limitata) raportarea anuale privind structura comaniei (Form 363), notele de schimbare a directorilor sau secretarilor in cadrul companiei( Form 288a/b/c), nota privind schimbarea officiului de inregistrare (Form 287).

Ce se poate intampla daca situatia financiara a companiei sau detalii despre structura companiei nu sunt trimise catre Companies House?

In acest caz toti directorii companiei pot fi dati in judecata. Netrimiterea acestor documente este considerata infractiune. In acest caz un director poate fi inregistrat cu infractiuni si in acelasi timp sa primeasca o amenda de  pana la 5 000 GBP pentru fiecare infractiune. In caz contrar, daca un Registrar considera ca acea companie nu mai efectueaza activitatea declarata o poate scoate din evidente si dizolva.

Daca aceasta se intampla, toate bunurile companiei, inclusive contul bancar, devin proprietatile Coroanei. Compania  poate reinregistra in cadrul registrului si sa-si continue activitatea cu decizia unei curti de judecata.

De ce sa alegi Consulting Ro?

O planificare atenta, cercetarea pietii si informatiile sunt resurse importante nu numai cand se formeaza o afacere si pe parcursul dezvoltarii acesteia.

 • Consultatii initiale GRATUITE;
 • Preturi competitive fixe ;
 • Program flexibil, agentii nostrii au timp sa va explice intreaga procedura la o ora convenabila

Cum te putem ajuta
Sfaturile pe care le dam in general sunt cerute de catre afaceri care au esuat in planificarea eficienta a lansarii. Este mult mai usor sa evitati erorile de planificare in cazul in care lansarea se realizeaza cu ajutor profesional, asta ducand la o maximizare in viitor a sanselor de succes.

Asa cum se intampla cu cele mai multe dintre noile afaceri, nu este vorba despre ce stii ca iti pune afacerea in evidenta, ci despre ce nu stii!

Suntem incantati sa va asistam cu intocmirea planului de afaceri, alegerea celei mai corespunzatoare structuri pentru companie, analiza afacerii din punct de vedere al costurilor etc.

Pentru companiile cu raspundere limitata – Cum sa limitati datoriile si sa pastrati cat mai mult din profitul afacerii;

VAT – Cum sa va inregistrati si ce trebuie considerat pentru raportarile periodice;
PAYE – Cum sa reusiti sa gestionati situatia angajatilor, etc

Contactati unul din agentii nostrii:

0208 349 8040

0208 349 8041

Pentru o programare GRATUITA.