Acest ghid ofera informatii pentru diferite tipuri de asigurari – comerciala sau generala – si cum sa accesati tipul de asigurare de care aveti nevoie in UK

Asigurarea Afacerii si a Bunurilor – General Insurance in UK

Asigurarea poate proteja afacerea impotriva distrugerii sau a pierderii mijloacelor fixe. Costul asigurarii depinde de evaluarea companiei de asigurari privind probabilitatea de aparitie a pagubei si valoarea platii pe care el ar trebui sa o faca in cazul in care aceasta s-ar produce.

Ai nevoie de Asigurari in UK? Vezi ultimele Anunturi & Servicii Asigurari in UK pe ROLO!


1. Asigurarea Cladirii in UK

Asigurarea cladirii in care afacerea isi desfasoara activitatea printr-o polita de asigurare corespunzatoare acopera pagube care ar putea aparea dintr-o varietate de cauze, de exemplu: dezastre naturale, explozii, proteste sau demonstratii, pagube cauzate de vehicule.

Daca cladirea a fost inchiriata, proprietarul cladirii este responsabil pentru asigurarea cladirii. De obicei chiriasul cladirii este responsabil privind asigurarea fatadei cladirii respective.

Pentru a alege nivelul corespunzator de asigurare este recomandat sa obtineti consultanta de la un broker sau o companie de asigurare. Aceste companii sunt guvernate de Autoritatea Serviciilor Financiare ( The Financial Services Authority – FSA).

Este indicat sa se verifice daca consultantul de asigurari este membru al Association of British Insurers (ABI)

Asigurarea cladirii acopera numai partea fizica a cladirii, de aceea este necesara o asigurare separata pentru aparatura electrica, stock, mijloace fixe,etc. Se poate alege intre asigurare de genul “inlocuire ca nou” sau ca plata pentru paguba.

Cei mai multi proprietari de business opteaza pentru asigurarea ca plata pentru paguba, care include si asigurarea pentru furt – in cazul in care exista semne de intrare/iesire fortata in/din cladire. O alta varianta de asigurare este asigurarea pentru intreruperea activitatii firmei cu privire la pierderea profitului sau in cazul cheltuielilor indirect foarte mari care pot apare de exemplu in cazul unei masini/unelte defecte.

Pentru a evalua corect nivelul necesar de asigurare este recomandat sa consultati companii de asigurare autorizate sau o companie de brokeri de asigurare care sunt reglementate de catre Financial Services Authority (FSA).

Pentru a alege o asemenea companie se poate contacta Institute of Insurance Brokers (IIB) pe pagina de internet sau tel 01933410003 ori pagina de internet a British Insurance Broker’s Association (BIBA).

Daca se apeleaza la intermediari privind un contract de asigurare este indicat sa se intrebe care este valoarea comisionului perceput pentru serviciu sau daca este inclus in taxa lunara.

2. Asigurari de Boala in UK

Asigurarea pentru boala critica este disponibila individual sau impreuna cu asigurarea de viata. Se considera boala critica orice boala severa, chiar daca persoana asigurata este capabila sa munceasca. Costul acestui tip de asigurare este mai ridicat decat in cazul unei asigurari de viata.

Asigurarea de sanatate permanenta este reprezentata de un venit regulat obtinut de o persoana asigurata care nu poate lucra datorita bolii sau vatamarii si au venituri reduse din aceasta cauza.

Asigurarea de viata poate fi primita ca o suma sau ca un venit regulat incepand din momentul decesului persoanei asigurate. Costul este foarte redus comparativ cu benefitul obtinut. Asigurarea medicala privata acopera costul pentru tratament medical privat in cazul bolilor acute.

Persoana asigurata este indreptatita sa primeasca tratament imediat, sau la o data prestabilita astfel incat intreruperea in activitate sa nu fie resimtita puternic in activitatea afacerii. Exista diferite polite de asigurare, de tip limitat pana la cele care ofera o gama larga de acoperire si beneficii.

Fiecare gen de polita poate fi creat in functie de necesitatile dvs. De asemenea, totate tipurile de asigurari pot fi cumparate pentru un individ sau pentru un grup de persoane si pot fi folosite in mod variat astfel incat sa ofere acoperirea necesara.

3. Asigurarea Privind Obligatiile Legale in UK

Daca o persoana este vatamata sau bunurile sunt distruse, persoana sau firma responsabila pentru asta poate fi data in judecata si poata fi obligata legal sa plateasca pentru pagube. Acest tip de asigurarea protrejeaza firma privind aceste costuri. Daca firma are angajati asigurarea acestora in polita companiei este obligatorie.

4. Asigurarea Profesionala in UK

Acest gen de asigurare protejeaza afacerea impotriva pagubelor sau pierderilor suferite de un client ca urmare a unei greseli profesionale sau daca se ajunge la concluzia ca s-a comis o neglijenta partiala sau totala in cadrul serviciilor oferite. Costurile legale sunt de asemenea acoperite.

Majoritatea profesantilor pe cont propriu trebuie sa detina asigurare profesionala pentru a fi recunoscuti ca prestatori de servicii de catre autoritati. De exemplu, avocatii, contabilii, arhitectii, designer-ii etc.

Polita de asigurare este utilizabila numai pentru situatiile produse in perioada cand aceasta este activa. Un mod de a diminua revendicarile de acest gen este de a se documenta foarte bine fiecare proiect/serviciu oferit si de a stabili foarte clar in contract responsabilitatiile fiecarei parti.